Τι σημαίνει η ιστορία του Αδάμ και της Εύας μέσα στην εποχή μας; Το ΕΓΩ μας είναι το φίδι που μας εμποδίζει από το να είμαστε σε θέση να αγαπάμε κάποιον άλλο.
Το νόημα πίσω από την ιστορία του Αδάμ, την Εύα και το φίδι είναι πραγματικά πολύ απλό. Το φίδι αντιπροσωπεύει το εγώ που έγινε αποκάλυψε την παρουσία του μεταξύ Αδάμ και Εύας, τον άνδρα και την γυναίκα. Και αυτό είναι το μήνυμα της παραβολής πραγματικά όλα είναι εκεί μέσα για να την ιστορία.
Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένα ευτυχισμένο νεαρό ζευγάρι ερωτεύεται. Θα αγκαλιάσει, θα φιλήσει και θα γελούν μαζί, πάνε σινεμά και στην παραλία. Στη συνέχεια, θα παντρευτούν και θα αρχίσουν να ζουν μαζί, και όλα είναι υπέροχα. Είναι στον πραγματικά στον Κήπο της Εδέμ.
Και ξαφνικά - το φίδι (το εγώ) φθάνει. Θα αρχίσουν ξαφνικά τα επιχειρήματα. Στη συνέχεια, αρχίζουν να εκμεταλλεύονται κάθε τι, κάνοντας ιδιωτικούς ατομικούς υπολογισμούς, όπως «Πώς μπορώ να τον/την κάνω να είναι έτσι με τον τρόπο που θέλω να είναι;" Αυτό συμβαίνει σε μας, γιατί το φίδι (το εγώ που είναι μέσα μας), μας εμποδίζει από το να είναι σε θέση να αγαπάς κάποιον άλλο,και εξασφαλίζει ότι η αγάπη μας είναι εγωιστική επιθυμία από την αρχή.
Υπό αυτές τις συνθήκες, το πιο κοντινό μπορούμε να καταλήξουμε για την αγάπη είναι να παραδώσεις το εγώ (σε απενεργοποίηση προσδοκιών του Εγώ στο εμείς) στην καθημερινή ζωή όσο μπορούμε να την ζούμε. Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να μην λύνει το πρόβλημα στη ρίζα, και δεν μας επιτρέπει να βιώσουμε πραγματικές καταστάσεις, στην άνευ όρων αγάπη (άδολη αγάπη). Αυτό είναι όπου Καμπάλα προσφέρει μια άλλη λύση: Μπορεί να διορθώσει την ψυχή μας από τη ρίζα,ή να διορθώσει το φίδι που μας χωρίζει από τους εταίρους μας.
Για να γίνει αυτό, οι δύο σύζυγοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ένας στόχος για τη ζωή τους, που είναι πάνω από αυτόν τον κόσμο. Στη συνέχεια, θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να επιτύχουν μόνο με έναν/μία σύντροφο στη ζωή, όπου αυτός/αυτή ο κάποιος/η κάποια είναι που θα περάσει μέσα από το πνευματικό μονοπάτι μαζί τους. Αυτό είναι το νόημα του στίχου, «Ο άνθρωπος, γυναίκα, και η Θεία Παρουσία μεταξύ τους."Αυτό σημαίνει ότι, προκειμένου για μας για να επιτευχθεί η θεία παρουσία, την πνευματικότητα, πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους σωστά.
Στη συνέχεια, αντί να επωφεληθούν από την άλλη, ο Αδάμ και η Εύα θα αλληλοσυμπληρώνονται. Και το φίδι, αντί να τους εκτροχιάσει εκτός σχέσης σε χωριστές ζωές, θα γίνει η κινητήρια δύναμη που να τους ωθεί να αποκαλυφθεί η ανώτερη δύναμη - η Θεία Παρουσία ή Θεός Δημιουργός.