Οι δύο πλευρές του παραπετάσματος.
2013-11-18 00:16Όπως ανέφερα και πιο πρίν στην αρχαία αυτήν σοφία, υπάρχει ένα παραπέτασμα που διαχωρίζει την πραγματικότητα σε δύο βασίλεια , τα οποία η αρχαία αυτή σοφία χαρακτηρίζει ωσ το 1% και το 99%.
Το βασίλειο του 1% περιλαμβάνει τον φυσικό μας κόσμο , που όμως είναι ένα ελάχιστο μέρος της δημιουργίας. Είναι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας: όσφρηση, γεύση, αφή, όραση και ακοή. Και είναι μόνο ένα μικρό τμήμα όσων υπάρχουν εκεί έξω.
Στην άλλη πλευρά του παραπετάσματος βρίσκεται το 99%, το οποίο περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας.
Στο βασίλειο του 1% η ζωή έχει την ενοχλητική συνήθεια να μας αιφνιδιάζει. Υποφέρουμε από το αποκαλούμενο σύνδρομο του αιφνίδιου. 'οπως για παράδειγμα:
Υπέστη ξαφνικά καρδιακή προσβολή...
Ξαφνικά την εγκατέλειψε...
Ξαφνικά μείναμε από χρήματα...
Ξαφνικά η συμφωνία χάλασε...
Ξαφνικά άλλαξε γνώμη...
Οι γιατροί ανακάλυψαν ξαφνικά ότι έχει όγκο στο...
Ξαφνικά η ζωή έγινε τόσο άδεια.
Υπάρχει άραγε στα αλήθεια αυτό το "ξαφνικά"; Η αρχαία ιερή σοφία λέει ΟΧΙ. Απολύτως όχι. Πάντα υπάρχει μια κρυφή, αόρατη αιτία που προηγείται από οποιοδήποτε "ξαφνικό" γεγονός.
Ξυπνήσατε ποτέ ένα πρωϊνό και είδατε ξαφνικά μια τεράστια βελανιδιά στον κήπο σας; Ασφαλώς όχι. Κάπου στο παρελθόν φυτεύτηκε ένας σπόρος. Όταν ενα σοβαρό πρόβλημα εμφανίζεται ξαφνικά και διακόπτει τη ροή της ευτυχίας που ικανοποιούσε μια συγκεκριμένη επιθυμία σου, τότε, σύμφωνα με την αρχαία ιερή σοφία, δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιο τυχαίο, χαοτικό γεγονός. Υπάρχει μια βαθύτερη αιτία. Κάπου στο παρελθόν φυτεύτηκε ένας σπόρος. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε στη ζωή είναι ότι πιστεύουμε πως υπάρχουν λάθη ή ατυχήματα. Δεν υπάρχουν ξαφνικές καταστροφές. Για οτιδήποτε συμβαίνει υπάρχει κάποιος λόγος.
Κλασικό παράδειγμα τα μπαζομένα ρέματα, που με την "ξαφνική" νεροποντή (πιοα ξαφνική; φυσικό φαινόμενο συνηθισμένο είναι) γίνονται τα πάντα "σαν τα κανάλια της Βενετίας". ! ή άλλο παράδειγμα πτωση κτηρίου ή δρόμου ή γέφυρας από κακοτεχνίες και όχι από έναν μικρής έντασης σεισμό το 5 ή 6 ρίχτερ. Κάποιοι είχαν στην σουμάτρα εξολοθρεύσει τα κοράλια και τα πουλάγανε και όταν ήρθε το τσουνάμη, δεν βρέθηκε σημείο άμυνας και τους έπνηξε κατα χιλιάδες.
Το Σύνδρομο του Αιφνίδιου προκύπτει από την ανικανότητά μας να διακρίνουμε τι κρύβεται πίσω από τις αυταπάτες της ζωής μας στο Βασίλειο του 1%. Αδυνατούμε να δούμε πέρα από την άμεση αναταραχή και επομένως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε όλη την εικόνα.
Δεν μπορούμε να δούμε στην άλλη πλευρά του παραπετάσματος όπου υπάρχει η ευρύτερη πραγματικότητα. Οι μετεωρολόγοι αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα όταν προσπάθησαν να προβλέψουν τον καιρό. Θύελες και άλλες διακυμάνσεις στις ατμοσφαιρικές συνθήκες συνέβαιναν χωρίς προειδοποίηση. Κατέλιξαν λοιπόν στο ότι ο καιρός είναι μια χαοτική, μη γραμμική και τυχαία αλληλουχία γεγονότων. Περαιτέρω όμως επιστημονικές μελέτες αποκάλυψαν μια μυστηριώδη τάξη η οποία κρύβεται μέσα στο χάος. Η επιστήμη ονομάζει αυτό το φαινόμενο "φαινόμενο της πεταλούδας".